# Test Your JavaScript Skills : ES10 (JavaScript 2019) - 43

## Introduction

Namaste, In this blog I will discuss 8 code scenarios on Javascript .

1. **Identify the output of the below program**
    
    ```javascript
    let text = '   Namaste    ';
    let trimmedStart = text.trimStart();
    console.log(trimmedStart); 
    ```
    
    **a.Namaste**
    
    **b. Namaste**
    
    **c.error**
    
    **d.undefined**
    
    **e.null**
    
    **Answer:a**
    
    **Reason:The spaces from starting are removed.**
    
2. **Identify the output of the below program**
    
    ```javascript
    let text = '   Namaste    ';
    const trimmedEnd = text.trimEnd(); 
    console.log(trimmedEnd); 
    ```
    
    **a.Namaste**
    
    **b. Namaste**
    
    **c.Namas te**
    
    **d.undefined**
    
    **e.error**
    
    **Answer:b**
    
    **Reason:The spaces from end are removed.**
    
3. **Identify the output of the below program**
    
    ```javascript
    const entries = [['a', 1]];
    const obj = Object.fromEntries(entries);
    console.log(obj); 
    ```
    
    **a.\['a','1'\]**
    
    **b.{a:1}**
    
    **c.{1:a}**
    
    **d.\['1':'a'\]**
    
    **e.error**
    
    **Answer:b**
    
    **Reason:The array is converted to object.**
    
4. **Identify the output of the below program**
    
    ```javascript
    const entries = ['a', 1];
    const obj = Object.fromEntries(entries);
    console.log(obj); 
    ```
    
    **a.error**
    
    **b.{a:1}**
    
    **c.{1:a}**
    
    **d.{'a':'1'}**
    
    **e.undefined**
    
    **Answer:a**
    
    **Reason:The input is invalid hence error.**
    
5. **Identify the output of the below program**
    
    ```javascript
    const map = new Map([
        ["Lang", "JS"],    
      ]);
    let obj2 = Object.fromEntries(map);
    console.log(obj2); 
    ```
    
    **a.{'Lang':'JS'}**
    
    **b.{Lang:JS}**
    
    **c.{Lang:'JS'}**
    
    **d.{0:'JS'}**
    
    **e.error**
    
    **Answer:c**
    
    **Reason:The Map is converted to an object.**
    
6. **Identify the output of the below program**
    
    ```javascript
    const map = new Map(
        ["Lang", "JS"]    
      );
    let obj2 = Object.fromEntries(map);
    console.log(obj2); 
    ```
    
    **a.{'Lang':'JS'}**
    
    **b.{Lang:JS}**
    
    **c.{Lang:'JS'}**
    
    **d..{0:'JS'}**
    
    **e.error**
    
    **Answer:e**
    
    **Reason:The input is invalid.**
    
7. **Identify the output of the below program**
    
    ```javascript
    let mySymbol = Symbol('Database');
    console.log(mySymbol.description); 
    ```
    
    **a.Database**
    
    **b.Symbol**
    
    **c.Object**
    
    **d.Symbol(Object)**
    
    **e.error**
    
    **Answer:a**
    
    **Reason:The description property has value Database.**
    
8. **Identify the output of the below program**
    
    ```javascript
    const entries = [['data', false]];
    const obj = Object.fromEntries(entries);
    console.log(obj); 
    ```
    
    **a.**\['data', false\]
    
    **b.**{'data', false}
    
    **c.**\['data', false\]
    
    **d.**{data: false}
    
    **e.undefined**
    
    **Answer:d**
    
    **Reason:The array is converted to an object.**
